Νέα
Δράσεις προηγούμενων ετών PDF Εκτύπωση E-mail

Οι δράσεις των προηγούμενων ετών ήταν:

 • Η εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Σπάρτης».
 • Κατασκευή τμημάτων εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που αφορούν επεκτάσεις και αντικαταστάσεις τμημάτων δικτύου.
 • Κατασκευή τμημάτων δικτύου αποχέτευσης για την επέκταση του δικτύου.
 • Συντήρηση – επισκευή των δικτύων ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων, την συντήρηση – επισκευή του δικτύου αποχέτευσης του Δ.Δ. Σπαρτιατών και τέλος του Η/Μ εξοπλισμού των γεωτρήσεων και των αντλιοστασίων του δικτύου αποχέτευσης.
 • Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της απόδοσης των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού Σπάρτης.
 • Λειτουργία της ανωτέρω εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και επισκευή – συντήρηση του υπάρχοντος Η/Μ εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων.
 
Μήνυμα Διευθυντή PDF Εκτύπωση E-mail

Αγαπητοί συμπολίτες – πελάτες μας

Η ανάγκη για την διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού σήμερα γίνεται πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά.

Οι κίνδυνοι μόλυνσης των νερών (υπογείων ή επιφανειακών) από τις ανθρώπινες δραστηριότητες (που τις περισσότερες φορές είναι ανεξέλεγκτες) μεγαλώνουν συνεχώς και οι επιστήμονες μιλούν για την πρόκληση – πρόβλημα του 21ου αιώνα, που διαφαίνεται να είναι η διατήρηση σε ικανοποιητικό επίπεδο των υπαλλήλων για ανθρώπινη χρήση υδάτινων αποθεμάτων.

Επίσης αυξάνεται η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ικανοποίηση των ανωτέρω βασικών αναγκών, προγραμμάτισε και υλοποιεί μια σειρά σύνθετων έργων με σκοπό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
 
Ανακοίνωση εν όψει καλοκαιριού PDF Εκτύπωση E-mail

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης, ενόψει του καλοκαιριού, των ζεστών ημερών που θα ακολουθήσουν, της αναμενόμενης αύξησης της τουριστικής κίνησης λόγω καλοκαιριού και λαμβάνοντας υπόψη τις δεδομένες ανάγκες σε πόσιμο νερό τόσο της πόλης της Σπάρτης όσο και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, παρακαλεί τους συμπολίτες μας :

 1. Να ελέγξουν την εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση της ιδιοκτησίας τους για τυχόν διαρροές και να προβούν στην άμεση αποκατάσταση της βλάβης, αν υπάρχει.
 2. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν βλάβη – διαρροή στο υδρόμετρό τους ή στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης να επικοινωνήσουν αμέσως με το τεχνικό τμήμα στο τηλ. (27310) 23366.
 3. Να μην χρησιμοποιούν το λάστιχο για το πότισμα των κήπων τους αλλά το ποτιστήρι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
 
Ώριμες μελέτες PDF Εκτύπωση E-mail
 • «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Κλαδά, Κοκκινόραχης & Αφυσσού», προϋπολογισμού 2.975.000,00 €.

 • «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Αλέσια & Συκαράκι Δήμου Σπαρτιατών», προϋπολογισμού 1.071.000,00 €.

 • «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Σπάρτης», προϋπολογισμού 4.500.000,00 €.

 
Η περιουσία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. PDF Εκτύπωση E-mail

Στην περιουσία της Επιχείρησης ανήκουν:

 • Τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που έχουν εκτελεστεί ή που πρόκειται να εκτελεστούν βάσει των μελετών που έχουν εγκριθεί ή πρόκειται να εγκριθούν στην περιοχή αρμοδιότητας της.
 • Όλοι ανεξαιρέτως οι υπάρχοντες υπόνομοι και εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων ή ομβρίων υδάτων καθώς επίσης και όλοι οι υπόνομοι ή ανοικτοί αγωγοί που εκβάλλουν αμέσως ή εμμέσως στο δίκτυο.
 • Όλες οι μονάδες επεξεργασίας πόσιμου νερού και υγρών αποβλήτων.
 • Έσοδα της επιχείρησης είναι τα ειδικά τέλη για τη μελέτη, κατασκευή και επέκταση των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα τέλη σύνδεσης με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, η αξία του νερού που καταναλώνεται, οι δαπάνες μετατόπισης και διακλάδωσης αγωγών, οι πρόσοδοι, δωρεές και λοιπές επιχορηγήσεις.